Pel·lícula:Ladybird, Ladybird; Ken Loacha

Posted on Març 19, 2011

0


Ladybird, Ladybird es una historia real que Ken Loach porta a la pantalla amb la intenció de voler mostra el funcionament dels serveis socials Britànics.

Es l’historia de Maggie,mare soltera de quatre fills, que conviu amb un home violent. Demana ajuda als Serveis Socials per poder aconseguir un altre lloc on viure i una mensualitat. Tot el que li va succeint a la mare, els nervis, les continues visites dels servies socials, el seu marit, la feina… tot aquets factors acaben traslladant als infants de la família on es veu un paper clar de patiment i de impotència davant dels nens i la mara alhora que els donen en adopció. La trama es centra amb la família de Maggie  i Jorge que es un exiliat Paraguayo forçat a emigra del seu país com a conseqüència de la seva lluita per els drets humans.

En aquesta pel·lícula ens ensenyen la problemàtica dels Serveis Socials, i al mateix temps el problema de la immigració, aquet rep un salari menor que els seus companys per no tenir papers. Deixa el seu país per poder esta millor però el condemnen per la seva condició de  “sudaca” i “pobre”

Aquets dos personatges són com molts dels ciutadans del mon que no encaixen en“perfil normal o adequant” que ens han dit des de petits. Son catalogats com a lacra social, incerta en un seguit d’estereotips i jutjats per la societat. No són persones que tinguin ni veu ni bot, no se’ls escolta ni se’ls emparà. Passen de ser víctimes esta condemnats a quedar presos de un servei social que jutja i sentencia d’un cop per sempre. Són víctimes del prejudici i la indiferència.

Si més no tinc de dir que  la pel·lícula es basa amb els serveis socials britànics, el qual fan una critica molt forta davant de els educadors socials que el que fan es complir un seguit de normes i lleis i deixar de banda la reinserció social de la família, els adults i els fills. Al mateix temps que fa una critica molt forta sobre tots els infants desemparats i que necessiten cobri les seves necessitats tan físiques, fisiològiques, biològiques… Son agents de la força estatal, integrants d’un estat reprensor que esta molt lluny de donar oportunitats a totes les persones que ho necessiten.

Més pel·lícules relacionades amb la infància poden ser:  Cuatrocientos golpes, F.Truffaut;  Las cenicas de Angela ,Alan Parker; Ciudad de Dios, Fernando Mirelles;  Ser i tener , Nicolas Philibert

 

(Elena Núñez Artigas)

Anuncis